Anhydrietvloer; Een milieuvriendelijke dekvloer

Een anhydrietdekvloer of anhydrietvloer is geschikt voor bijna elk type ondergrond en wordt vaak toegepast bij grote oppervlakte. De uitstekende kwaliteit van deze vloer, de zeer hoge slijtvastheid, goede warmtegeleiding en het krimp- en scheurvrije karakter maakt een anhydrietvloer tot de ideale dekvloer. En ook nog eens milieuvriendelijk!

Offerte aanvragen

Anhydrietvloer; de gipsgebonden dekvloer

Een Anhydrietvloer, ook wel een gipsgebonden (calciumsulfaatgebonden) anhydriet dekvloer genoemd, wordt vaker toegepast in combinatie met een tackerplaten of isolatieplaten. De machines van AVV maken een kant en klaar vloeibaar gipsmengsel en is uitermate geschikt voor vloeren waarbij gebruik wordt gemaakt van een vloerverwarmingssysteem. Eigenlijk zijn vrijwel iedere ondergrond geschikt voor anhydriet. Uitzonderingen om een anhydrietvloer te gebruiken zijn in vochthoudende / natte ruimtes. Ook werkt een anhydrietvloer minder goed op afschot. Doordat een anhydrietvloer niet worden gesmeerd maar gegoten (gevloeid) kunnen wij zowel kleinere als grotere oppervlaktes aanbrengen zonder dilatatie voegen. Een anhydriet dekvloer is daardoor de ideale dekvloer voor grote oppervlakte.

 

Een anhydriet dekvloer als alternatief voor zandcement dekvloer

Vaak wordt een anhydriet dekvloer genoemd als alternatief voor vloeibare zandcementvloeren. Echter is een anhydriet gietvloer niet van cement en zand en water, maar van gips en water (calciumsulfaat). Daardoor is deze dekvloer een stuk beter geschikt voor dunne afwerkingen zoals pvc en pu coatings, omdat ze krimp en spanningsvrij zijn. Een anhydrietvloer dient wel eerst te worden geschuurd of geëgaliseerd zodra er iets op verlijmt gaat worden, maar dat is bij de meeste afwerkingen op zandcement ook zo.

 

De voordelen en nadelen van een anhydrietvloer

  • + Geschikt voor grotere dagproducties, minder fysieke belasting
  • + Voor grotere oppervlaktes (zonder dilataties)
  • + Kwalitatief en sterk; CW20F4 (grote buig- en treksterkte)
    + Zeer hoge warmtegeleiding door vloeibare structuur
  • + Hoge slijtvastheid
  • + Zeer geringe krimp
  • + Stookprotocol na 7 dagen opstarten
  • - Minder geschikt / niet geschikt op afschot
  • - Niet geschikt voor vochthoudende ruimtes of ruimtes met hoge vochtbelasting
  •  

Anhydriet dekvloer of zandcementvloer?

Bekijk de eigenschappen van anhydriet vloeren in vergelijking met (vloeibare) zandcementdekvloeren of egalisatievloeren. 

Vergelijk verschillende dekvloeren

Duurzame AVV producten

Duurzamer en maximale CO2 reductie

Hogere kwaliteit; minder kans op scheuren

De anhydrietvloer heeft een hoogwaardige kwaliteit: C20-F5. De gemiddelde druk- en buigsterkte is vele malen hoger dan die van een traditionele zandcement dekvloer. Hierdoor neemt de kans op (krimpscheuren) in de hechtende dekvloer aanzienlijk af.

AVV afbouw legt anhyriet dekvloeren van hoge kwaliteit

Betere warmtegeleiding

Het vloeibare gipsmengsel zorgt voor een 100% omsluiting van de aanwezige leidingen; onze medewerker giet de anhydrietvloer rechtstreeks op de vloerverwarming. Hierdoor zit er vrijwel geen lucht meer tussen de materialen en wordt de warmte van vloerverwarming beter doorgegeven en vastgehouden. Ideaal in combinatie met vloerverwarming en/of een warmtepompsysteem. (lage temperatuur verwarming)

Anhydriet Dekvloer incluesie f vloerverwarming

Perfect vlakke ondergrond

De anhydriet dekvloer vormt zich naar het oppervlak en is daardoor perfect vlak. Nadat de vloer is uitgehard, is de ondergrond vervolgens gemakkelijk af te werken met diverse vloerafwerkingen.

Dobberen van een anhydriet dekvloer

Beloopbaar na 24 uur

Een anhydrietvloer dien je 24 uur te laten drogen. De dekvloer is vervolgens 24 uur na het leggen beloopbaar, zelfs met een hechtend of zwevend vloersysteem.

Een anhydriet dekvloer is na 24uur hard genoeg om er op te kunnen lopen

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een anhydrietvloer bestaat volledig recyclebare en natuurlijke stoffen en daardoor zeer duurzaam! Hierdoor geeft deze nieuwe manier van werken 35% minder CO2 uitstoot ten opzicht van traditionele zandcement. Zo zorgt AVV afbouw voor een bijdrage aan een beter milieu.

Een anhydriet vloer is gemaakt van duurzame producten

Door dunnere laagdikte beter te isoleren

De anhydriet dekvloer heeft een dunnere laagdikte dan traditionele dekvloeren. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor isolatie. Deze vorm van dekvloer is geschikt voor renovatie en uw vloer met een beperkte hoogte.
 

Elk jaar bespaart u hierdoor opnieuw in uw energiekosten!

Een anhydriet dekvloer isoleert beter dan zandcement

Waarom AVV afbouw?

Wij voldoen aan de strengste geluids- en mileunormen

AVV is een modern vloerenbedrijf met de focus op denken in oplossingen voor uw dekvloer(en). AVV specialiseert zich in het leggen van zowel anhydrietvloeren als cementgebonden dekvloeren. De cementgebonden dekvloeren kunnen op traditionele wijze (ZC) maar ook als vloeibare dekvloer (VZC) worden gelegd.